کشور سنگاپور به دلیل کمبود فضا برای افزایش منابع انرژی پاک از صفحات عمودی و سولار فارمز شناور، (floating solar farms and vertical panels) استفاده میکند. این مدل میتواند در سایر شهرهای کم جمعیت نیز مورد استفاده قرار گیرد.
کارشناسان شهری گفتند سنگاپور برای افزایش منابع انرژی پاک و کاهش انتشار کربن بر روی سولار فارمز شناور و صفحات عمودی شرط بندی کرده است.
با وجود محدودیت زمین برای مزارع در مقیاس بزرگ، گزینههای انرژی تجدید پذیر مانند باد، برق آبی، هسته ای و زیست توده ، فتوولتائیک خورشیدی (PV) با وجود چالشهای مکرر ابری، مناسب نیستند و ترجیحاً بهترین گزینه برای سنگاپور استفاده از این پنل هاست.
در ماه گذشته ، سنگاپور یک سیستم PV شناور 5 مگاواتی در تنگه جوهور افتتاح کرد، که بخشی از هدف آن نصب حداقل 2 گیگاوات انرژی خورشیدی تا سال 2030 است. یعنی پنج برابر ظرفیت فعلی، همچنین میخواهد تا سال 2050 انتشار کربن خود را به نصف برساند.
لارنس وونگ ، وزیر آموزش سنگاپور گفت: “در مقایسه با کشورهای بزرگتر منابع طبیعی، زمین و شرایط آب و هوایی برای استقرار گسترده منابع تجدیدپذیر انرژی نداریم.”
وونگ با بیان اینکه این مسئله برای ملت جنوب شرقی آسیا بسیار دشوار است که میزان انتشار گرمایش سیاره خود را به صفر برساند افزود:
استفاده از انرژی پاک می تواند سنگاپور را به یک “آزمایشگاه زنده” ارائه ایده برای سایر شهرهای جهان تبدیل کند.
پیشبینی می شود منابع تجدیدپذیر حدود 40٪ از برق جهان را در سال 2030 تأمین میکنند ، نیروگاه های آبی حدود نیمی از تولید انرژی را تشکیل می دهند و پس از آن باد و خورشید قرار دارند.
در سایر نقاط آسیا، ژاپن و کره جنوبی متعهد شدهاند که تا سال 2050 و چین تا سال 2060 به خنثی سازی کربن دست پیدا کنند .
توماس ریندل، معاون مدیر اجرایی در انستیتوی تحقیقات انرژی خورشیدی سنگاپور گفت:
انرژی خورشیدی فقط قادر به تولید 10٪ ،20٪ مخلوط منبع تغذیه سنگاپور است.
برای دستیابی به این هدف ، دولت در حال بررسی گزینه های جدیدی مانند سولار فارمز شناور، صفحات خورشیدی در نمای ساختمان ، موانع صوتی و حصارکشی و شبکه های متحرک است. علاوه بر این صفحات در زیرساخت های موجود مانند پشت بامها ، پارکینگ ها و جاده ها مورد استفاده قرار میگیرد.
ریندل به بنیاد تامسون رویترز گفت: “سنگاپور باید بیرون از گود فکر کند و خلاقیت بیشتری نسبت به سایر کشورها برای قرار دادن صفحات خورشیدی داشته باشد.”
وی در ادامه اظهار کرد: “پیشرفت های جدید فناوری خورشیدی از این گزینه ها پشتیبانی می کند. همچنین کاهش گسترده هزینه ها در دهه گذشته امکان نصب مقرون به صرفه PV در قسمت های عمودی ساختمان را فراهم کرده است.
تحقیقات ریندل نشان داده است که سولار فارمز شناور خورشیدی می توانند برق بیشتری نسبت به تأسیسات روی بام یا زمین تولید کنند و حتی می توانند از دریاچه ها و مخازن در برابر افزایش دما محافظت کنند .
یک پروژه شناور خورشیدی که در مخزن تنگه سنگاپور ساخته می شود مساحتی معادل 45 زمین فوتبال را اشغال می کند و آن را به یکی از بزرگترین منطقه تبدیل می کند.
برنامه سبز سنگاپور چیست؟
فشار انرژی پاک بخشی از برنامه سبز سنگاپور است که ماه گذشته رونمایی شد و شامل اقداماتی مانند کاشت درختان بیشتر ، افزودن نقاط شارژ خودروهای برقی و توقف ثبت نام جدید خودروهای دیزلی و تاکسی از سال 2025 است.
ریندل گفت ، فشار سنگاپور برای استفاده از انرژی خورشیدی “نه تنها برای تأمین برق سبز بلکه برای ایجاد شغل ، ارزش اقتصادی و نوآوری ها است.”
“این فن آوری های جدید نه تنها چالش های سنگاپور را برطرف می کند بلکه فرصت هایی برای سایر شهرهای بزرگ نیز دارد.”