امروزه اغلب ما به دنبال ایجاد یک کسب و کار جدید هستیم تا بتوانیم درآمد خود را تا حد زیادی افزایش دهیم. اما آیا راهاندازی یک کسب و کار به همین سادگی است؟ اصلا کسب و کار چیست؟ لازمه راهاندازی یک کسب و کار جدید چیست ؟ چه مقدار سرمایه برای انجام این کار لازم است؟ در این مطلب تلاش کردهایم تا به ابعاد مختلف این موضوع بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
کسب و کار جدید چیست؟
پیش از راهاندازی یک کسب و کار جدید باید با تعریف آن بهخوبی آشنا باشیم. یک کسبوکار بهعنوان یک سازمان یا یک نهاد فعال در حوزه تجارت، صنعت یا فعالیتهای حرفهای تعریف میشود. کسبوکارها یا انتفاعی هستند یا غیرانتفاعی. هدف از ایجاد کسبوکارهای انتفاعی، سودآوری است، اما کسبوکارهای غیرانتفاعی هدفی به جز این دارند؛ مثلا فعالیتهای خیرخواهانه یا گسترش مسئولیت اجتماعی.
اما بیزینس در واقع شامل مجموعه فعالیتها و تلاشهای منظم یک فرد در جهت تولید و فروش کالا یا خدمات برای کسب سود است.
ایده کسب و کار جدید
آنچه در ایجاد یک کسب و کار اهمیت بسیار بالایی دارد، ایده آن است. ایده کسب و کار جدید باید منطقی، اجرایی و نتیجهبخش باشد تا با شکست مواجه نشود. این ایده باید خلاقانه و مبتکرانه باشد تا خود یک مزیت رقابتی محسوب شود. در ایدهپردازی برای کسب و کارهای جدید باید به زیرساخت لازم برای اجرای آن نیز توجه کرد. ممکن است زیرساخت لازم برای اجرای ایدهای از قبل وجود داشته باشد یا لازم باشد که شما با ایجاد تغییرات جزئی در زیرساختهای موجود، اجرای آن ایده را میسر کنید. ایدههایی هم وجود دارند که زیرساخت لازم برای اجرای آنها را باید با صرف زمان و هزینه بسیار زیاد فراهم کرد. هرچه دسترسی به زیرساخت ایدهای دشوارتر باشد، رقابت در آن کمتر خواهد بود. جدا از همه این مسائل باید در نظر داشته باشید که ایده ارائهشده به حل مسائل بنیادی و مهم بپردازد تا خواستار بیشتری داشته باشد و در نهایت به کسب درآمد بیشتر منجر شود.
شروع کسب و کار جدید
ایدهپردازی تنها قدم اول شروع کسب و کار جدید است. گامهای بعدی نیز در موفقیت کسب و کار شما تاثیر بسیار بالایی دارند.
پس از ایدهپردازی شما باید به بررسی بازار بپردازید و ببینید که میزان تقاضا برای کالا یا خدمات ارائهشده توسط شما چقدر است؟ به این ترتیب شما میزان فروش بالا و سود خود را تضمین میکنید. سپس باید برای طرح کسب و کار جدید (بیزینس پلن) خود برنامهریزی کرده و نقشه مسیر کاری خود را ترسیم کنید. در اینجا باید به هویت قانونی کسبوکار خود نیز توجه کنید.
بعد از طرح کسبوکار نوبت به برنامهریزی مالی میرسد. شاید در ابتدا سرمایه چندانی لازم نباشد، اما باید مدت زمان لازم برای رسیدن به سوددهی را در نظر بگیرید و برای پوشش هزینههای احتمالی آن دوره برنامهریزی کنید.
حال نوبت به انتخاب نام تجاری و ثبت آن میرسد. در اینجا باید تمامی معناهای احتمالی نام خود را در نظر بگیرید و تحقیق کنید تا برند دیگری با این نام در حال فعالیت نباشد. پس از تعیین نام خود، دامنه وبسایت خود را نیز ثبت کنید.
دریافت مجوزهای لازم نیز از مراحل مهم محسوب میشود. بعد از دریافت مجوزها، نوبت به انتخاب محل کسبوکار و استخدام کارکنان میرسد. در نهایت تبلیغات گسترده برای معرفی کسب و کار جدید شما به مخاطبان بسیار ضروری است.
کسب و کار جدید با سرمایه کم
اغلب مردم به دنبال راهاندازی یک کسب و کار جدید بدون سرمایه هستند. اما راهاندازی هیچ کسبوکاری بدون سرمایه اولیه ممکن نیست، بلکه تنها نوع این سرمایه ممکن است متفاوت باشد؛ مثلا در جایی سرمایه مالی لازم است، در جایی انرژی و زمان، و در جایی دیگر دانش و تخصص. اما به طور کلی راهاندازی یک کسب و کار جدید با سرمایه کم اصلا دشوار نیست و تنها به ایده ناب و برنامهریزی درست نیاز دارد. مثلا کسبوکارهای اینترنتی عموما سرمایه اولیه بالایی نیاز ندارند.
برای مثال، فروش غذا و خوراکی به صورت سیار، بازاریابی دیجیتال، برنامهریزی مراسم، فروش کالا به صورت اینترنتی و طراحی وبسایت از مشاغلی هستند که با توجه به سرمایه اولیه لازم برای آنها، کسب و کار جدید و پرسود به حساب میآیند. تولید محتوا بهعنوان یک بلاگر و اینفلوئنسر و همچنین طراحی لباس افراد بهعنوان استایلیست شخصی آنها نیز از نمونههای کسب و کار جدید و پر درآمد هستند.
کسب و کار جدید در دنیا
به طور کلی راهاندازی کسب و کار جدید در دنیا همیشه طرفداران زیادی داشته است. همهگیری کووید19 بر این موضوع نیز تاثیر بسیار بالایی گذاشته و نیاز مردم را تغییر داده است. بنابراین مشاغلی چون مشاوره (در هر زمینهای)، خرید و فروش آنلاین، آموزش آنلاین، حسابداری آنلاین، خدمات حملونقل (مثلا پیک)، توسعه نرمافزار، خدمات نظافتی، نویسندگی، ترجمه، پرستاری، بازاریابی دیجیتال، تهیه غذا، باغبانی، مشاوره املاک و طراح گرافیکی از مشاغل لازم در این دوران و حتی پس از آن محسوب میشوند. در نتیجه به طور کلی در نظر گرفتن شرایط حاکم و نیاز مردم، اهمیت بسیار بالایی در راهاندازی یک کسبوکار دارد. اینگونه روی آوردن به یک کسب و کار جدید زودبازده بوده و تضمینکننده بازار آن است.
اما یک کسب و کار جدید در اروپا موفقتر از سایر نقاط جهان است. زیرا شرایط و بستر لازم برای جذب سرمایه در کشورهای اروپایی بیشتر فراهم است و از طرفی فروش سهام یک کسبوکار در اروپا بیشتر رونق دارد. علاوه بر اینها، کشورهای اروپایی در مورد مالیات کسبوکارها انعطاف بیشتری دارند و دسترسی به مسیر تجارت کالاها در کشورهای اروپایی بسیار راحتتر است. از طرفی در اغلب کشورهای اروپایی لزومی ندارد که شما برای مالکیت یک شرکت یا کسبوکار، اقامت آن کشور را داشته باشید.
کسب و کار جدید در ایران
کارآفرینی و ایجاد کسبوکار بهعنوان محرک اقتصادی کشورها عمل کرده و نقش مهمی در رشد اقتصادی و توسعه جامعه ایفا میکنند. به همین جهت دولتها نیز عموما برای حمایت از آنها برنامهریزی کرده و تلاش میکنند تا شرایط لازم برای رشد آنها را فراهم کنند. راهاندازی کسب و کار جدید در ایران نیز با حمایتهای دولت همراه است. مثلا علاوه بر اداره کارآفرینی، دبیرخانه شورا اشتغال نیز تاسیس شده است تا با ارائه وام و تسهیلات به افرادی که قصد راهاندازی یک کسبوکار را دارند، از آنها حمایت کند.
از طرفی رشته کسب و کار جدید در دانشگاهها نیز بهعنوان یکی از گرایشهای رشته کارآفرینی ارائه میشود. هدف از ارائه این رشته، تربیت کارآفرینان برای راهاندازی و مدیریت کسبوکارها و ارائه مشاوره و خدمات تخصصی به صاحبان کسبوکارهای دیگر است.
کسب و کار جدید در شهرستان
راهاندازی کسب و کار جدید در شهرستان اهمیت بسیار بیشتری نسبت به راه اندازی کسب و کار جدید در تهران دارد. زیرا اغلب اوقات مردم شهرستان برای اشتغال به تهران مهاجرت میکنند و این امر به افزایش بیش از حد جمعیت پایتخت منجر میشود. این افزایش جمعیت تاثیر بسیار بالایی بر کیفیت زندگی مردم دارد. به همین جهت اگر فرصت شغلی مناسب در شهرستانها مهیا باشد و همه کسب و کارهای جدید در تهران متمرکز نشوند، دیگر مردم مجبور نیستند برای کار به پایتخت مهاجرت کنند و در شرایط نامطلوب ناشی از تراکم جمعیت، زندگی کنند.
کسب و کار جدید در منزل
همیشه کسبوکارهای خانگی نقش مهمی در اقتصاد کشورها ایفا کردهاند. در حال حاضر نیز، با توجه به همهگیری کووید 19، مشاغل خانگی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفتهاند. راهاندازی یک کسب و کار جدید در منزل مزایای بسیاری از جمله آزادی و استقلال عمل بیشتر، ساعات کاری انعطافپذیر، ایجاد تعادل بیشتر میان کار و زندگی شخصی، پایین بودن میزان ریسک و… دارد. از طرفی به دلیل پایین بودن سرمایه لازم برای راهاندازی یک کسب و کار جدید خانگی ، سودآوری آن نیز نسبتا بالا است.
سخن پایانی
اغلب ما میخواهیم صاحب یک کسبوکار بوده و استقلال داشته باشیم. اغلب ما ایدههایی داریم که با بهکارگیری درست آنها میتوانیم درآمدهای هنگفت داشته باشیم. اما نمیدانیم که چگونه کسب و کار جدید راه بیاندازیم و چگونه در آن موفق شویم. ما در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با این حوزه آشنا کنیم اما مسلما آنچه در اینجا گفته شد تنها پیشزمینه است و راهاندازی یک کسبوکار نیازمند مطالعات تخصصیتر و دقیقتر است. پس عزم خود را جزم کرده و در این مسیر گام بردارید. به امید موفقیت روز افزون شما.